Hoxe gustaríame compartir con vos unha forma de reciclar o aceite usado na cociña "elaborando xabón artesanal".
Ingredientes para a elaboración do xabón artesanal
- Medio kilo de sosa cáustica.
- Tres litros de auga.
- Tres litros de aceite de oliva ou xirasol (usado na casa para cociñar)
Modo de elaboración do xabón artesanal
- Disólvese a sosa coa auga.
- Cando se enfría, vaise botando o aceite pouco a pouco. Débese facer nun barreño grande de plástico, con coidado de non salpicar e cunhas luvas debido a que a sosa é corrosiva, ademais, hai que ter paciencia pois tarda en callarse case unha hora, todo este tempo débese dar voltas cara a dereita, con unha paleta grande e sempre no mesmo sentido, pouco a pouco vaise poñendo duro.
- Cando o xabón artesanal se pon duro añadimos aquel remedio que queiramos, por exemplo, pódeselle añadir arcilla.
- Despois ponse nun caixón de madeira, forrado con papel e antes de que se poña duro de todo, debemos cortalo en trozos pequenos.Déixase secar e xa está listo o xabón artesanal.
Usos do xabón:
- Pódemolo usar para lavar o noso corpo e para o coidado do pelo.
- Ideal para a hixiene das partes íntimas.
- É moi hidratante.
- Pódemolo usar para desinfectar feridas.
- Proporciona a nosa pel elasticidade e suavidade.
- Lavar a roupa, quita as manchas e dalle suavidade.
- Fregar os utensilios de cociña.
- Pode ser usado como ambientador.
No hay comentarios:
Publicar un comentario